Momenteel geen pups beschikbaar!

 

Volg onze facebookpagina of website voor de updates!

 

Hieronder leest u meer over mijn werkwijze:

 

Na de bevalling worden moeder en pups door een dierenarts gecontroleerd, als moederhond en pups goed zijn bevonden worden de eventuele geïnteresseerde geïnformeerd hierover. Op deze lijst kan u geplaatst worden. Geïnteresseerden mogen indien gewenst d.m.v een afspraak op bezoek komen om een kijkje te nemen bij de moeder en de pups. Ook worden er vanaf de geboorte afspraken gemaakt om te kijken of fokker en geïnteresseerd bij elkaar passen. Mocht er een klik zijn tussen beide dan mag er maximaal 1 keer per week een kijkje genomen worden bij de pups. Zowel fokker als geïnteresseerden mogen tot het laatste moment, zelfs na maken van eventuele ophaal data, nog afzien van de pup. Ik spreek daarom ook altijd over geïnteresseerden i.p.v over kopers. Ook een pup word pas daadwerkelijk toegezegd op de dag/tijdstip van ophalen, uiteraard houd ik rekening met eventuele voorkeuren indien dit mogelijk is. Voorschotten en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is niet van toepassing.

 

De pups zullen bij ons verblijven tot ze minimaal 10 weken oud zijn (de working dogs tot ze 9 weken oud zijn), de pups worden diverse malen ontwormt en zullen op 6 en evt 9 weken getiterd worden (Zie tabblad titeren, de data kan wisselen n.a.v uitslag titerbepaling) De pups krijgen een officiële stamboom van de Raad van Beheer. Daarvoor worden de pups door een medewerker van de Raad van Beheer gechipt en DNA word afgenomen. Iedere pup krijgt ook een zelf samengesteld puppypakket mee.

 

De pups groeien op in huis en wennen zo aan onze andere dieren en kinderen. Ook maken ze zo het normale gezinsleven mee en zullen ze hieraan gewend raken. Ook zullen de pups gesocialiseerd worden, dmv autoritjes, bos/heide, winkelcentra en kinderen van mijzelf en bezoek van geïnteresseerden. De pups zullen pas het nest verlaten als zij minimaal 9 a 10 weken oud zijn en hier dan ook aan toe zijn. U krijgt voer mee voor de eerste weken, en een leuk puppypakket wat ikzelf samenstel.

 

Ik fok alleen met honden die zijn getest op Oogziektes (dmv ECVO oogtest) en Patellaluxatie, hiervan zijn de uitslagen uiteraard in te zien, op de website of de originele bij een bezoek.

 

Heeft u interesse in onze kennel en een pup, stuur dan een mailtje of stuur een bericht via het contactformulier op de website waarin u antwoord geeft op de volgende vragen:

 

  • Waarom heeft u voor de Dwergpinscher gekozen?
  • Wilt u een reu of een teef? En waarom een reu of een teef?
  • Welke kleur geniet uw voorkeur?
  • Wilt u ermee fokken of een tak van sport met hem/haar gaan beoefenen?
  • Hoe is uw gezinssamenstelling?
  • Hoe vinden de verschillende gezinsleden het dat er eventueel een Dwergpinscher pup in huis komt?
  • Waar woont u en hoe ziet uw woonsituatie eruit? (Huis, flat, appartement, tuin, etc)
  • Werkt u en/of uw partner parttime of fulltime?
  • Heeft u eerder een hond gehad? Zo ja, welk ras?
  • Heeft u nog meer huisdieren? Zo ja wat voor huisdieren?

 

Ik hoop dat de toekomstige eigenaren van een pup van onze kennel, af en toe eens laat weten hoe het met de hond gaat. Ook stel ik het op prijs als de nieuwe eigenaren een puppycursus volgen bij een hondenschool die positief traint (bijvoorbeeld een Martin Gaus hondenschool, meer informatie kan ik u hierover geven) Ook is een Dwergpinscher geen makkelijke, eerste hond. Hierover kan ik u meer informatie geven. Enige ervaring met honden is gewenst maar niet perse noodzakelijk.

 

Wilt u meer weten over de dwergpinscher of bent u opzoek naar een pup? Neem dan even contact op via het contact formulier of via samantha@dwergpinschers.nl