Inschrijven voor het F-nest is mogelijk:

De dracht is bevestigd! Eind mei verwachten we pups uit de combinatie Diamond Egoist Yuno-Yun x Adorable Catoo of Marley’s dream.
Uit dit nest hopen wij een teefje aan te kunnen houden voor onze kennel.

Indien u interesse heeft in een pup uit ons F nestje kunt u zich inschrijven op onze wachtlijst!

Volg onze facebookpagina of website voor de updates!

Hieronder leest u meer over onze werkwijze:

Na de bevalling worden moeder en pups door onze dierenarts gecontroleerd, als moederhond en pups gezond zijn bevonden worden de ingeschreven geïnteresseerden op onze wachtlijst hiervan op de hoogte gebracht.
Geïnteresseerden mogen op afspraak op bezoek komen voor een persoonlijke kennismaking en natuurlijk om een kijkje te nemen bij de moeder en pups.

We vinden het fijn om elkaar goed te leren kennen, daarom vind u bij het inschrijven een uitgebreide vragenlijst en staat het u vrij om ons alles te vragen wat u wilt weten. We vinden het erg belangrijk dat onze pups een fantastisch thuis krijgen in de toekomst en vinden het fijn als er ook tussen u en ons een klik is.
Omdat de verzorging van een nestje zeer arbeidsintensief is en ook rust voor moeder en pups super belangrijk is, plannen wij in samenspraak met u 1x per week een moment in dat u de pups kan bezoeken.

Bij ons geldt geen ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ mentaliteit.
Wij kiezen zorgvuldig uit welke pup bij welke geïnteresseerde het best op zijn/haar plaats is. Dit doen wij op basis van de gegevens die in onze vragenlijst staan, persoonlijke kennismaking en bezichtigingen, gesprekken aan de werpkist, de puppy-karaktertest die tussen de 6 en 7 weken leeftijd afgenomen wordt door een deskundige en uw persoonlijke voorkeur.

Zowel wij als u behouden het recht om af te zien van de aankoop van een pup tot het allerlaatste moment.

Er worden diverse mestonderzoeken gedaan en de pups worden op maat ontwormt.
Onze pups worden getiterd en, indien nodig, op maat gevaccineerd.
Lees meer over titeren op deze website onder het tabblad TITEREN.
Een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied komt de pups chippen, neemt hun DNA af en uiteraard krijgen ze een officiële stamboom.

De pups groeien op in huiselijke sfeer en wennen zo aan alle normale huiselijke geluiden. Uiteraard maken wij een zo goed mogelijk start in de socialisatie buitenshuis met diverse autoritjes, uitje naar bos of heide, tuincentrum, in de wandelwagen mee om mama uit te laten en de dierenkliniek. Maar ook in- en om het huis zullen de pups wennen aan diverse ondergronden, geluiden, geuren en bewegende objecten. Door middel van ‘het kraambezoek’ leren de pups verschillende mensen kennen van jong tot oud.

Onze pups vliegen uit wanneer zij daar klaar voor zijn. Wettelijk gezien mag dat vanaf 7 weken leeftijd, maar dat vinden wij veel te jong! We bekijken per pup wanneer deze er klaar voor is, bij de Dwergpincher is dit meestal tussen de 9 en 11 weken.

U krijgt van ons een zelf samengesteld puppypakket mee met ‘leuk, lekker en nuttig’ en natuurlijk voeding voor de eerste paar weken.

Ik fok alleen met honden die zijn getest op oogziektes (ECVO ogentest) en vrij zijn van Patella luxatie, hiervan zijn de uitslagen uiteraard in te zien op de website en de originele bij een bezoek, deze zijn in het portaal van de Raad van Beheer allemaal inzichtelijk gemaakt dus ik zal u wegwijs maken in hoe dit te vinden en te lezen. 

Heeft u interesse in een pup van onze kennel, stuur dan een mailtje of vul het contactformulier op de website in. Graag zien we van u antwoord op de volgende vragen:

• Waarom heeft u voor de Dwergpinscher gekozen?
• Heeft u voorkeur voor reu of een teef en waarom?
• Welke kleur geniet uw voorkeur?
• Wilt u ermee fokken of een tak van sport met hem/haar gaan beoefenen?
• Hoe is uw gezinssamenstelling?
• Hoe vinden de verschillende gezinsleden het dat er eventueel een Dwergpinscher pup in huis komt?
• Waar woont u en hoe ziet uw woonsituatie eruit? (Huis, flat, appartement, tuin, dorp/stad, etc)
• Werkt u en/of uw partner parttime of fulltime?
• Heeft u eerder een hond gehad? Zo ja, welk ras?
• Heeft u op dit moment huisdieren? Zo ja, wat voor huisdieren?

Ik hoop dat de toekomstige eigenaren van een pup van onze kennel, af en toe eens laat weten hoe het met de hond gaat. Ook stel ik het op prijs als de nieuwe eigenaren een puppycursus volgen bij een hondenschool die positief traint (bijvoorbeeld een Martin Gaus hondenschool, meer informatie kan ik u hierover geven). Ook is een Dwergpinscher geen makkelijke, eerste, hond. Hierover kan ik u meer informatie geven. Ervaring met honden is zeer gewenst maar niet perse noodzakelijk.

Wilt u meer weten over de dwergpinscher of bent u opzoek naar een pup? Neem dan contact op via het contact formulier of via ofmarleysdream@gmail.com