Hallo, ik ben Samantha van Dorst - Brog, mama van Jaze en Bieke, en zolang als ik mij kan herinneren helemaal gek op honden. In mijn jeugd hebben we al veel hondenrassen voorbij zien komen. Duitse herders, Mechelse herders en Groenendaelers. Ik werkte nog volop en wilde graag een wat kleinere hond, maar met de activiteiten van een grote, en het karakter van een grote hond. Zo ben ik bij de dwergpinscher terecht gekomen en helemaal verliefd geworden op dit prachtige ras. Marley is tevens mijn eerste eigen hond. De liefde voor werkhonden zat al vroeg in mijn genen, mijn familie trainde vroeger al IGP met duitse herders en in ons gezin thuis hadden wij diverse duitse herders, mechelse herders etc... Hierdoor ook mijn eerste mechelse herder uit werklijn aangeschaft Saartje. Met haar ben ik mijn workingdogs gestart en werken wij heerlijk samen in de detectie en in de IGP.

Ook ik wil graag verder de toekomst in om te gaan kijken of ik het ras gezonder en een lager inteeltpercentage kan gaan fokken. Wij zijn dan ook lid van de V.F.L.D (Vereniging fokkers en liefhebbers dwergpinschers)

 

Ook heb ik met mijn hobby al veel mogen doen met honden. Van flyball en behendigheid tot gehoorzaamheid en het meehelpen met demonstraties Hondengedrag in mensentaal (Hond 2016 & de huishoudbeurs 2017 & Horse event 2017 & Hond2017 & Huishoudbeurs 2019 &  Animal Event 2019) in samenwerking met Arvid van Putten van Lifestyle for pets en Prins petfood.

 

Na de aanvraag van de kennelnaam ben ik begonnen met het testen op erfelijke aandoeningen bij Doris en ga ik meer shows lopen dan ik voorheen heb gedaan ivm zwangerschap. Wil je meer weten stel gerust je vraag via het formulier op deze website of via ofmarleysdream@gmail.com.

 

Sinds kort testen wij onze honden dmv Embark om zo onderliggende dan problemen te onderzoeken en om te kijken hoe hoog het inteeltpercentage is van de rassen die ik fok (de COI) en mijn streven is om deze zo laag mogelijk te fokken (onder de 10%) en het ras zo gezond mogelijk te laten worden of houden.

Sinds een jaar is het verplicht een UBN te hebben bij de RVO en deze is dan ook aanwezig: UBN 6897255