De Duitse Pinscher is één van de oudste Duitse land rassen, waarvan de oorsprong nooit zuiver kon worden vastgesteld. De Duitse Pinscher is een energieke, temperamentvolle, opmerkzame, goedmoedige, trouwe moderne huishond.

 

EEN DP IS TEMPERAMENTVOL

Een Pinscher is een zeer zelfverzekerde temperamentvolle hond die niet bang is. Zowel los als aan de lijn lopen ze heel fier en houden hun omgeving goed in de gaten. Ze zetten graag hun zin door.

 

EEN DP IS EEN TONEELSPELER

Door zijn hoge intelligentie weet hij op meesterlijke en geraffineerde wijze gebruik te maken van zijn talent als toneelspeler. Niet alle Pinschers kunnen bestraffend toegesproken of genegeerd worden. Deze Pinschers belonen u op de volgende manier: Ze leggen hun oren in de nek en meten zich een trotse blik aan die zegt: “Bekijk het allemaal maar, ik doe toch wat ik wil”.

 

EEN DP DE IS EEN ZONAANBIDDER

Als er ergens in huis een straaltje zon te vinden is, willen ze daar graag in liggen. Zelfs al is er maar een klein streepje zon. Bij meerdere Pinschers in huis zult u zien dat ze in een streepje achterelkaar gaan liggen. Lekker warm!

 

EEN DP IS WAAKZAAM

Ze hebben een natuurlijke aanleg tot het beschermen en verdedigen van huis en haard. Echte territoriumverdedigers. Pinschers zijn wantrouwig ten opzichte van vreemden en gaan niet direct op ieder mens af. Ze houden de hele boel strak in de gaten!

 

EEN DP IS VROLIJK EN OPGEWEKT

Ze zijn vrolijk en opgewekt van aard. Erg levendige honden. Ze willen graag overal bij zijn en alles beleven. Kijk niet raar op dat de DP u overal volgt in huis.

 

EEN DP IS EEN VEELZIJDIGE HOND

Een Duitse Pinscher is geschikt voor: behendigheid, gehoorzaamheid, flyball, clickertraining en uithoudingssporten zoals fietsen. Een Pinscher heeft afwisseling nodig, anders gaat hij zich vervelen en dan is de lol er snel af voor baas en hond.

 

EEN DP IS EEN MODERNE HUISHOND

De Pinscher is een fijne huishond. Als hij ruim voldoende beweging krijgt, dan is hij binnenshuis een rustige en prettige hond. Een echt maatje.

 

Informatie van de DPVN https://www.duitsepinschervereniging.nl/rasinfo/karakter/